söndag 4 maj 2014

Vackra människor.

Igår kväll var jag med min vän på Sanna Carlstedts konsert här i Linköping. Som vanligt var Sanna strålande glad och levererade härlig musik och tänkvärda texter. Det var speciellt en låt som berörde extra mycket, "Vackra människor". 

Vackra människor är dom som lyfter blicken och bryr sig om andra, inte bara om sig själv och sina närmaste. De ser att alla människor är värdefulla, att vi är en del av helheten. Vi måste vara rädda om alla.

Vackra människor är barn som blir drabbade av vuxnas, politikers, samhällets misstag och brist på att bry sig. Sanna berättade att förra året blev 658 barn hemlösa i Stockholm. Ska det vara så i Sverige?

Jag har turen att ha några vackra människor i min närhet. Det gör mig så tacksam och glad. Mina egna barn har också vuxit upp och blivit personer som bryr sig om andra, man blir varm i mammahjärtat. Det måste vara varje förälders, skolas, politikers, myndighetspersoners ambition att det växer upp schyssta världsmedborgare i Sverige, som bryr sig, som lyfter blicken, som känner empati. Jag anser att det är en människas finaste egenskap, att vara en vacker människa!

Sanna sjunger i sången: "Vet ni om att många vackra många vackra människor, bor under en gran. Jag har aldrig sett någon vacker människa på Stureplan".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar